Бомбардировач Ту22М3 от руските ВВС е катастрофирал при опит за кацане

...
Бомбардировач Ту22М3 от руските ВВС е катастрофирал при опит за кацане
Коментари Харесай

Руски бомбардировач се разби при кацане, има жертви

Бомбардировач " Ту22М3 " от съветските Военновъздушни сили е аварирал  при опит за кацане на военно летище в Мурманската област, като по предварителни данни са оживели единствено командирът и щурманът, съобщи ТАСС, като се базира на източник от силовите структури. 

Екипажът на този вид самолети се състои от четирима индивида: пълководец, помощник-командир, щурман и оператор, посочи източникът. 

По-късно от министерството на защитата в Москва оповестиха за двама починали и двама ранени и че при " твърдото кацане " на пистата самолетът се е разпаднал. На борда не е имало бойни заряди, подчертаха от ведомството

Бомбардировачът " Ту22М3 с променлива геометрия на крилата доближава скорост от 2300 км/ч при отдалеченост на полета 7000 км. Първият изпитателен полет на този следващ член на фамилията " Ту-22М " е през 1977 година Серийно се създава от 1978 до 1993 година в Казанското авиационно обединяване, заяви ТАСС. 

Руската организация цитира собствен източник, съгласно който в ероятната причина за злополуката е неточност на водача , откакто при захода към пистата машината е попаднала в зона с изобилен снеговалеж и вихрушка. -->

Асошиейтед прес добави, че забележителен брой от двумоторните машини " Ту-22М3 " са към момента на въоръжение в съветските Военновъздушни сили и са били употребявани във въздушната акция в Сирия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР